Германия и Италия, обмислят връщането към втори живот за  изведени

...
Германия и Италия, обмислят връщането към втори живот за  изведени
Коментари Харесай

Идва ли и криза с въглищата?

Германия и Италия, обмислят връщането към втори живот за  изведени от употреба  въглищни електроцентрали. Употребата на въглища в Съединени американски щати е в пика си от десетилетие насам. Все повече кораби, натоварени с въглища потеглят от Южна Африка към Европа. А Китай е почнал да отваря отначало запечатаните преди години въглищни мини и възнамерява да създаде нови. Китайското държавно управление счита да усили производството на въглища през 2022 година до 300 милиона тона, което е със 7% повече от предходната година.

Зависимостта на света от въглищата - гориво, което мнозина смятаха, че скоро ще изчезне, в този момент е по-силно от всеки път и внезапно нараства поради дефицита на газ и увеличаващото се ползване на електрическа енергия на фона на войната в Украйна, оповестява Bloomberg.

Според Международната организация по енергетика (IEA) през 2021 година светът е създал 9% повече въглища, в сравнение с през 2020 година А съгласно прогнозите, през 2022 година потреблението на въглища в света ще нарасне с още 2%. Експертите означиха, че потреблението на въглища остава най-голямото предизвикателство в битката с изменението на климата, само че в това време по-близкото предизвикателство е друго. Първата фаза на световната енергийна рецесия беше провокирана от дефицита на природен газ, в този момент, поради възходящата приложимост и търсене може да последва и криза с въглищата, предвиждат още те.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР